morotsodlaren.blogg.se

Jag är en vanlig människa som reflekterar över livet-livet och döden-döden och allt där mellan. Jag heter morotsodlaren för att jag aldrig sått ett morotsfrö i hela mitt liv...förrän nu vid 46 års ålder !! Från att ha varit en icke morotsodlare är jag nu en morotsodlare och ägare av en trädgårdstomte, mirakel kan ske! Om det blir några morötter eller ej har ingen betydelse. Jag har ej heller bloggat och saknar kunskaper om bloggning.....hur bloggandet går har inte heller någon betydelse..Here I go...

Vem vill jag vara ...?

Publicerad 2016-10-11 17:37:00 i Allmänt,

Jag hade planer på att skriva om just detta för någon vecka sedan. Jag skrev också ett inlägg, men det blev alldeles för långt så jag raderade det. Nu ska jag uttrycka det jag tänker mycket kortare.
 
1) "Man blir inte vitare av att svärta ner andra"
 
Så sant. Då och då stöter man på dessa människor som tyvärr tror att de blir bättre och duktigare av att försöka säga hur dåliga andra är, ignorera andras framgångar, säga hur fel andra gör och så vidare. Som har som syfte att förminska andra ,men resultatet blir ju faktiskt att de förminskar sig själva istället, ja ni vet....De här personerna är lätta att känna igen. 
Egentligen är det synd om dem eftersom jag tror de har mindervärdeskomplex eller något som gör att de inte kan vara lugna och trygga i sig själva. Den som pysslar med detta sänker ju bara sig själv ännu mer.
 
2) Gnällspik eller handlingsmänniska?
En gnällspik är en som ser handlingsmänniskorna handla och sedan retar upp sig på hur handlingsmänniskorna klarar det. Det är lätt att vara en som kritiserar och gnäller, men att vara en som handlar kräver ansträngningar, risktagande och förändring.
Handlingsmänniskorna har inte tid att kritisera andra. De är alldeles för upptagna med att handla. De arbetar.
"W.W Dyer 76"
 
Själv strävar jag efter att uppmuntra andra och försöker att inte nedslås om jag stöter på personerna under punkt 1.
Och jag vet att jag är en handlingsmänniska. Jag jobbar, har inte tid att kritisera och hålla koll på andra och jag ser möjligheter och lösningar istället för problem.
 
Jag lyckas inte alltid, men jag vet stensäkert vad jag vill och vad som är min riktning :-) Jag har inte heller behov av att ständigt söka bekräftelse eller att synas och höras i tid och otid....känns faktiskt bra 😊!
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela