morotsodlaren.blogg.se

Jag är en vanlig människa som reflekterar över livet-livet och döden-döden och allt där mellan. Jag heter morotsodlaren för att jag aldrig sått ett morotsfrö i hela mitt liv...förrän nu vid 46 års ålder !! Från att ha varit en icke morotsodlare är jag nu en morotsodlare och ägare av en trädgårdstomte, mirakel kan ske! Om det blir några morötter eller ej har ingen betydelse. Jag har ej heller bloggat och saknar kunskaper om bloggning.....hur bloggandet går har inte heller någon betydelse..Here I go...

Halloween????? Nu retar jag väl upp någon ;-)

Publicerad 2013-10-27 09:47:00 i Allmänt,

Jag måste bara få ifrågasätta detta Halloween. Vad är meningen med det? Var kommer det ifrån? Varför reagerar ingen?
 
Man ser barn som klär ut sig till yxmördare med blod som rinner och yxor i händerna, barn som ser ut som djävlar, osmakliga zoombies och mycket annat. I tv såg jag hur vuxna bakade med barn  och visade hur de skulle få något rött att se ut som blod på bakverken! De vuxna sa, titta det här kan se ut som blod! Men barnen såg helt ointresserade och ifrågasättande ut.
 
Till och med i skolor och på fritids tillåts barn se ut så här!!?? Springa omkring och jaga varandra med yxor och med "blod" på sina kläder!
 
Sedan finns det barn som går och ringer på dörrar hos folk och tigger godis. Får de inte godis finns det vissa som förstör egendom och skriker åt människor. 
 
Det som är obegripligt för mig är att föräldrar protesterar om deras barn måste gå i kyrkan vid skolavslutning eller jul. För tänk om de råkar få höra ett ord om jesus eller religion!!
 
Men att deras barn får klä ut sig så här och dessutom i skolan. Och beter sig illa hos andra om de inte får  godis. Det bryr man sig inte om.
 
Många tänker att det är ju bara på skoj och det är ingenting farligt. 
 
Det kanske är så. Jag kan ha fel. Men titta lite mer noga på hur barnen klär sig på Halloween och fundera på vad syftet med detta är. Och är det verkligen barnen som vill det här? Jag har jobbat på fritids och hörde aldrig barn som var särskilt intresserade av det här. Är det mer vuxna som har behov av detta? 
 
När jag var barn fanns inte denna tradition. Så Allhelgonahelgen är för mig, och kommer alltid att vara: ENDAST en tid att ägna extra mycket tid och tanke till de som lämnat jordelivet. Att smycka gravar, tända ljus och i stillhet ha tankarna hos de som lämnat oss.
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela