morotsodlaren.blogg.se

Jag är en vanlig människa som reflekterar över livet-livet och döden-döden och allt där mellan. Jag heter morotsodlaren för att jag aldrig sått ett morotsfrö i hela mitt liv...förrän nu vid 46 års ålder !! Från att ha varit en icke morotsodlare är jag nu en morotsodlare och ägare av en trädgårdstomte, mirakel kan ske! Om det blir några morötter eller ej har ingen betydelse. Jag har ej heller bloggat och saknar kunskaper om bloggning.....hur bloggandet går har inte heller någon betydelse..Here I go...

I hemmets lugna vrå

Publicerad 2014-01-29 11:26:00 i Allmänt,

Jag har en ledig dag idag. Jag kunde sova hur länge jag ville (men vaknade tidigt ändå ;-)
Jag kunde ligga i sängen och läsa tidningen, dricka morgonkaffe, äta frukost när jag blev hungrig och behövde inte duscha och klä mig förrän jag kände för att göra det. Jag behöver inte gå utomhus om jag inte vill. Det är härligt att ha sådana dagar ibland.
 
Då fick jag en tanke om hur bra jag hade det som liten, som inte behövde gå på dagis som barn! Jag var hemma tills jag började skolan. I alla år fick jag vakna när jag ville, gå i pyamas, leka med mina leksaker, bara strosa omkring hemma och ha min mamma, ja även pappa då han inte jobbade, och mina syskon omkring mig i lugn och trygg miljö.
 
Jag har jobbat många år på dagis och har 3 barn som gått där. Jag har alltid tyckt att det varit fel att lämna bort mina egna barn för att sedan gå till jobbet och ta hand om andras barn. Helt sjukt egentligen, när jag helst velat vara hemma med mina egna! 
 
Nåväl, jag jobbade ju deltid och pluggade och Å. jobbade skift. Barnen fick oftast inte så långa dagar och fivk vara lediga på somrarna de flesta år när de var små.
 
Och när jag var föräldraledig så hade jag alla barnen hemma med mig om dagarna. Vi hade inga tider att passa, barnen fick sova ut på morgonen,  gick i pyamas, lekte med sina leksaker, vi läste massor av barnböcker och vi hade trevligt tillsammans. 
 
En fin tid som aldrig kommer igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela